Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies.

Οδηγός Εγκατάστασης Πλυντηρίου


Λοιπόν, αγόρασες το πρώτο σου πλυντήριο, αλλά τώρα πρέπει να το βάλεις να δουλέψει. Όταν αγοράζεις ένα ολοκαίνουριο πλυντήριο η πρώτη σου προτεραιότητα, από τη στιγμή που θα έρθει στο σπίτι, είναι να μάθεις πώς γίνεται η εγκατάσταση. 

 

 1. Διάβασε τις οδηγίες του κατασκευαστή για την εγκατάσταση ενός καινούριου πλυντηρίου: Οι οδηγίες αυτές θα περιλαμβάνουν συμβουλές ασφαλείας ειδικά για τη συσκευή σου. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, κράτησε κοντά σου τις οδηγίες και, όταν τελειώσεις, τσέκαρε ότι εφάρμοσες όλες τις απαιτήσεις ασφαλείας. Μερικές φορές, οι οδηγίες υπάρχουν επίσης και online – κοίταξε απλά στον ιστότοπο του κατασκευαστή.
   
 2. Αφαίρεσε τη συσκευασία μεταφοράς και τους πείρους σταθεροποίησης του κάδου: Είναι σημαντικό να μην ξεχάσεις να αφαιρέσεις αυτές τις μεγάλες μεταλλικές βίδες, διαφορετικά ο κάδος του πλυντηρίου σου δεν θα μπορεί να περιστρέφεται σωστά.
   
 3. Προετοίμασε τον χώρο όπου θα εγκαταστήσεις το πλυντήριο: Το πλυντήριο πρέπει να μπει σε στεγνό χώρο, σε ίσιο πάτωμα, κοντά σε παροχή νερού και πηγή ρεύματος, καθώς και σε ένα μέσο αποστράγγισης του βρόμικου νερού μέσω του σωλήνα εξαγωγής. Για λόγους ασφαλείας, απόφυγε τη χρήση καλωδίων επέκτασης, γιατί τα καλώδια επέκτασης μπορεί να υπερφορτωθούν εύκολα, με κίνδυνο να πάρουν φωτιά.
   
 4. Βάλτε στην πρίζα τη συσκευή: Βάλε στην πρίζα τη συσκευή πριν συνδέσεις την παροχή νερού, για να μην υπάρξει κίνδυνος να έρθουν σε επαφή το ρεύμα με το νερό μέσω των χεριών σου.
   
 5. Εντόπισε τους σωλήνες σύνδεσης του νερού: Αν το πλυντήριο είναι καινούριο, θα βρείς τους σωλήνες στα εξαρτήματα που περιλαμβάνονται στη συσκευασία, αλλά αν η συσκευή σου είναι από δεύτερο χέρι ή αν οι σωλήνες που έχεις δεν είναι αρκετά μεγάλοι σε μήκος, τότε ίσως να χρειαστεί να αγοράσεις σωλήνες. Κάποιες συσκευές παίρνουν χωριστούς σωλήνες για το κρύο και το ζεστό νερό. Άλλα μοντέλα ζεσταίνουν το νερό εσωτερικά και παίρνουν μόνο έναν σωλήνα. Σιγουρέψου ότι το εξάρτημα στην άκρη του σωλήνα έχει προσαρμοστεί καλά στην παροχή του νερού, έτσι ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα διαρροής. Τα ημιαυτόματα πλυντήρια συχνά δεν χρειάζεται να είναι μόνιμα συνδεδεμένα με την παροχή του νερού.
   
 6. Σύνδεσε το πλυντήριο με την παροχή νερού: Αφού σιγουρευτείς ότι η παροχή νερού δεν είναι ανοιχτή, βίδωσε σφικτά τη μία άκρη του σωλήνα σύνδεσης στην υποδοχή του σωλήνα του νερού και την άλλη άκρη στο πλυντήριό σου. Άνοιξε σιγά σιγά την παροχή του νερού και άφησε το νερό να τρέξει από τον σωλήνα στο πλυντήριο.
   
 7. Εγκατέστησε τον σωλήνα εξαγωγής νερού: Ο σωλήνας εξαγωγής νερού θα έρθει συνδεδεμένος με το πλυντήριο. Πρέπει να φροντίσεις είτε να τον βάλεις να αδειάζει μέσα σε ένα σωλήνα αποχέτευσης (τουλάχιστον 30 εκατοστά πάνω από το έδαφος) είτε να στραγγίζει μέσα σε ένα δοχείο ή νιπτήρα τοποθετημένο στο ίδιο ύψος. 
   
 8. Έλεγξε αν το πλυντήριο πατάει καλά: Αν το πλυντήριό σου στέκεται υπό γωνία, ο κάδος μπορεί να μην κινείται ή να μην περιστρέφεται σωστά. Κάποια πλυντήρια διαθέτουν ρυθμιζόμενα ποδαράκια που μπορείς να ρυθμίσεις ανάλογα με το περίγραμμα του πατώματός σου.
   
 9. Βάλτε το πλυντήριο να κάνει ένα απλό πρόγραμμα: Καλό είναι να βάλεις το πλυντήριο να κάνει έναν δοκιμαστικό κύκλο, χωρίς ρούχα μέσα, για να απομακρύνεις τη βρομιά και τη λίγδα που μπορεί να είχαν μαζευτεί μέσα στο πλυντήριο κατά τη διάρκεια της κατασκευής του. Η εγκατάσταση του πλυντηρίου σου τελείωσε!vazoplintirio.grΣυμβουλές Φροντίδας Πλυντηρίου Ρούχων by BOSCH


Συμβουλές Φροντίδας Πλυντηρίου Πιάτων by SIEMENS


Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτήν την κατηγορία.